• 3 abril, 2018

    Dietes vegetarianes en els col•legis

    Cada vegada és més habitual trobar famílies que prenen l'opció de seguir una dieta vegetariana, com respondre a esta demanda?

Cada vegada és més habitual trobar famílies que prenen l'opció de seguir una dieta vegetariana, i així ho sol·liciten a les seues empreses de menjador a través el col·legi, com respondre a esta demanda?

Este tipus de dieta suscita controvèrsia ja que, al ser quelcom relativament desconegut, apareix la por que no siga quelcom saludable. En este sentit, ja en 2009, l'Associació Americana de Dietètica va publicar el seu posicionament sobre la dieta vegetariana per a qualsevol etapa de la vida, incloent la infància. Esta associació defèn l'adequació de la dieta vegetariana sempre que estiga ben planificada (https://unionvegetariana.org/2017/06/09/dietas-vegetarianas-postura-de-la-ada/).

En EUA molts col·legis es van unir a la iniciativa de “dilluns sense carn” (meatless Monday) ja en 2012, amb el doble objectiu de cuidar la sa"

Ací a Espanya, en el País Basc, des del curs 2012/13 s' ofereix una opció vegetariana en el menú escolar dels col·legis públics. En la resta de comunitats no està regulat i depèn de la voluntat del centre escolar.